Méér dan 10.000 toeschouwers
hebben Geert Fierens aan het werk gezien
als Petrus in de vertelevocatie Petrus de rots op weg.
Zijn begeestering, enthousiasme en professionalisme blijft velen bij.
In David Tegendraads brengt hij
één van de boeiendste en meest menselijke figuren
uit het oud testament tot leven.

Reacties van toeschouwers

David Tegendraads is vertelkunst op haar best. De hele setting straalt authenticiteit en respect voor de context uit. Dit alles sereen en integer gebracht. Ontroerend ! C.L.

Prachtig! Inspirerend! Zo menselijk. Een spiegelverhaal voor alle tijden. In één adem gebracht, bezield en doorleefd. Nog veel sterker dan Petrus. Een absolute aanrader! M.V.

Jij Geert, bent uit de bijbel gestapt! Het heeft me heel diep geraakt. J.B.

Echt grootse verhalen worden vooreerst mondeling doorgegeven:
Juist zoals de Petrusevocatie zet "David tegendraads" de vertelkunst opnieuw op de kaart. L.B.

Weer eens een avond om nog lang aan terug te denken en om anderen voor warm te maken.
Met Petrus drukte je het onweerstaanbare navolgen van Jezus van Nazareth uit.
Bij David met de sterke contrasten van goed en kwaad, laat je zeer klaar en duidelijk aanvoelen hoe dicht deze teksten bij ons hedendaagse leven staan.
Zuivere catechese!
M. en D. F.

David sprak écht tot ons met een ontroerend einde! Wie weet zijn wij zelf ook een stukje David ... iets om over na te denken. A.J.

Een inspirerende tekst, boordevol symboliek, prachtige klank en licht, ... iedereen trekt met een boodschap naar huis! A.V.D.

Het verhaal is zo eigentijds - ongelooflijk! Dit is dé kracht van de voorstelling! G. en L. H.

Ik heb nu David beter leren kennen in zijn geheel ipv. de flarden die ik vroeger had gehoord. Voor mij is je veraal vooral blijven nazinderen als een hoopvolle boodschap van Gods goedheid tov. onze zwakheid. M.L.

Een waardige opvolger van Petrus: een andere man, een andere worsteling met het mysterie met vele gelijkenissen uit on eigen leven. W.D.

Ik heb genoten omdat dit verhaal het verhaal van elke mens kan zijn. Iedereen kent in zijn leven hoogtes en laagtes; misschien niet van dezelfde grootteorde als David, maar het is toch een spiegel, een aanzet tot reflectie. Het is ook een zeer levendige manier om dit verhaal uit het OT te brengen. P.D.K.

Een hartelijke proficiat aan de vurige vriend-verteller van David die glashelder en enthousiast deze Koning David tot leven brengt. Die trouwe vriend slaagt er wonderwel in de belangrijkste gebeurtenissen uit Davids bewogen levensloop te filteren tot een boeiend verhaal dat spannend blijft tot het einde. M.G.

Door de ogen van zijn beste vriend zien, horen en voelen we David groeien, van schaapherder zonder pretentie tot charismatische herder van een volk. Ook hij ontsnapt niet aan de hoogmoed, maar het ontwapenend vertrouwen in de Heer dat hij telkens weer in psalmen uitzingt, blijkt onstuitbaar.
Met naadloze overgangen tussen de verschillende personages neemt de verteller je mee op sleeptouw. Nu waan je je onder een weidse sterrenhemel in vertrouwelijk gezelschap, dan krimp je ineen onder de troon van een bliksemende koning Saul. M.D.S.

De figuur van David, de mythische maar ook wat stoffige koning in een voor velen vervreemd oud-testament, daagt anno 2012, dankzij een sobere maar moderne en frisse spelregie, de toeschouwer uit tot een portie gezonde zelfreflectie ; via de boeiende maar grillige levensloop van David, geboetseerd via zovele menselijke deugden en ondeugden, wordt de toeschouwer haast onmerkbaar uitgenodigd de vormgeving en realisatie van zijn persoonlijke levenszoektocht te toetsen aan dat van David. Een leven-wekkende voorstelling ! L.V.

David, zwart-wit, alsof hij de Pyreneeën overgaat richting Santiago de Compostella. We leren hem kennen als een man met vallen en opstaan die, door zijn geloof in een nabije God, telkens weer opstaat. Proficiat aan de uitbouw van dit indringend verhaal en de wijze waarop het is gebracht, zo echt en dichtbij. C.V.D.

Pers

Kerk en Leven, 23 november 2011.

Interview met Braambos, 8 november 2011.

't Pallieterke, 21 december 2011.

Het Nieuwsblad / Brakel, 25 maart 2012.

Recensie-artikel verschenen in Kasterlee van Els Geudens, 23 oktober 2012.

Volg ons op facebook

Speelkalender

Een echte tour wordt niet meer gepland. Alleen occasionele voorstellingen kunnen nog aangevraagd worden.

Sponsors